Release details

2019-02-11 09:10 CET
  • Print
  • Share Share
dk en

FLSmidth overtager IMP Automation Group

Overtagelsen af IMP Automation Group fuldender FLSmidths portefølje af automatiserede laboratorieløsninger til mineindustrien.

Markedet for automatiserede laboratorier vokser som følge af stor efterforskningsaktivitet samt et øget fokus på produktivitet, automatisering og digitalisering. IMP er global markedsleder inden for automatiserede laboratorieløsninger til mineindustrien, og selskabet har en stærk position i Australien og Sydafrika. IMP's løsninger komplementerer de produkter, FLSmidth udbyder til kvalitetskontrol og optimering af processerne i mineindustrien.

Overtagelsen af IMP inkluderer +130 medarbejdere, inklusiv administrerende direktør, Boyne Hohenstein.  

"Vi har i FLSmidth fundet en samarbejdspartner, der har det rigtige globale salgsnetværk til at føre vores virksomhed videre. Vi har i mange år udnyttet vores indgående viden om laboratorieprocesser og vores kompetencer inden for automatisering til at udvikle nye og innovative løsninger. Jeg er utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at udbyde vores produkter og løsninger globalt," udtaler Boyne Hohenstein, administrerende direktør i IMP.

"Inden for minedrift er det i stigende grad vigtigt at have viden om malmens egenskaber, lige fra den udvindes i minen, til den har været igennem forarbejdningprocessen, da faldende malmlødighed gør det nødvendigt at øge produktiviteten gennem procesoptimering. FLSmidths digitale tiltag og IMP's automatiseringsløsninger er et godt match, der både vil gøre det muligt for mineselskaberne at opnå bedre malmdata samt øge effektiviteten i forarbejdningsprocessen. Med dette køb fuldender vi vores udbud af laboratorieløsninger til mineindustrien og mineralforarbejdning, og dette vil få stor værdi for vores kunder," udtaler Manfred Schaffer, President Mining, FLSmidth.

Som led i aftalen overtager FLSmidth IMP's 50%-ejerandel i et joint venture, der leverer komplette drifts- og vedligeholdsløsninger til automatiserede laboratorier.
De overtagne dele af IMP Automations Group, herunder joint venture-aktiviteten, havde i 2018 en omsætning på over DKK 250 mio. Joint venture-aktiviteten indregnes således i FLSmidths regnskab i henhold til den indre værdis metode. IMP Automation Group og joint venture-aktiviteten vil bidrage til FLSmidths indtjening.

Overtagelsen sker med forbehold for sædvanlige betingelser, og transaktionen forventes gennemført i 2. kvartal 2019. Parterne er enige om, at vilkårene for transaktionen ikke oplyses.

Kontakt

FLSmidth

Medier
Sofie Karen Lindberg, tlf. +45 30 93 18 77, skl@flsmidth.com

Investorer
Nicolai Mauritzen, tlf. +45 36 18 18 51, nicm@flsmidth.com

IMP Group
Dr Reg Bush, tel +61 400 916 131, reg.bush@impgroup.com.au

FLSmidth leverer bæredygtig produktivitet til den globale mine- og cementindustri. Som markedsledende leverandør af design, udstyr og serviceløsninger skaber FLSmidth resultatforbedringer og omkostningsbesparelser og sikrer samtidig en reduceret miljøbelastning for sine kunder. FLSmith har aktiviteter over hele verden, og selskabet er med sine 11.400 medarbejdere til stede i mere end 60 lande. FLSmidth omsatte i 2018 for DKK 18,8 mia. www.flsmidth.com

IMP Group er verdens førende inden for automatiserede laboratorieløsninger til mineindustrien. IMP's innovative og banebrydende teknologi bidrager til mere nøjagtige prøver og prøveanalyser samt effektivisering af laboratorier.www.impgroup.com.au

HUG#2234306