Release details

2018-11-13 11:00 CET
  • Print
  • Share Share
se

Hövding Sverige AB : Hövding inleder samarbete med ledande engelsk cykelbutikskedja

Pressmeddelande

Malmö, 13. 11. 2018

 


Hövding inleder samarbete med ledande engelsk cykelbutikskedja

Hövding Sverige AB (publ) inleder samarbete med Englands ledande cykelkedja Cycle Republic. Hövding kommer att lanseras i deras flaggskeppsbutik samt online redan till årets julförsäljning, för vidare utrullning i de övriga butikerna under 2019.

- Avtalet med Cycle Republic är både taktiskt och strategiskt viktigt för Hövding. Taktiskt eftersom tillför omedelbart ytterligare synlighet och tillgänglighet för konsumenterna. Strategiskt då samarbetet, tillsammans men andra partners, bildar den grund vi i England kommer bygga en framgångsrik lansering av nästa generation Hövding på, säger Hövdings VD Fredrik Carling.

Cycle Republic har sedan starten 2014, starkt etablerat sig som en av de snabbast växande och ledande kedjorna i England för premiumcyklar och cykeltillbehör. De har idag 21 butiker, varav åtta i London

- Hövdings banbrytande design och teknologi är anmärkningsvärd. Vi är glada över att i vårt sortiment kunna erbjuda ett så bra alternativ till våra kunder. Grundlig forskning och tester visar att Hövding är en säkerhetsprodukt i världsklass som ger en optimal skyddsnivå, oavsett om cyklister använder den vid daglig pendling eller njuter av att cykla på fritiden, säger Cycle Republics VD Peter Kimberley.

Hövding Sverige AB (publ) genomförde nyligen en företrädesemission, bland annat inför en internationell lansering av nästa generation Hövding. Uttalade fokusmarknader för den lanseringen är förutom Sverige, länderna Danmark, Tyskland och England.

- Målet är att 2020 omsätta 250MSEK med positivt resultat. Den marknad som finns i England är en viktig del i den målsättningen och Cycle Republic är en av pusselbitarna i strategin att vara synliga och tillgängliga både online och offline, säger VD Fredrik Carling.

Denna information är sådan som Hövding Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13e november 2018 kl. 11.00 CET
Hövding Sverige AB (publ) är sedan 2015 noterat på Nasdaq First North.
Västra Hamnen Corporate Finance AB är Hövdings Certified Adviser.

För ytterligare information kontakta Fredrik Carling på tel. 040 23 68 68
Högupplösta bilder kan laddas när här: www.mynewsdesk.com/se/hovding

HUG#2225406