Release details

2018-07-13 08:30 CEST
  • Print
  • Share Share
fi en

Efecte Oyj: Niilo Fredrikson nimitetty Efecte Oyj:n toimitusjohtajaksi

Efecte Oyj  --- Yhtiötiedote  --  13.7.2018 kello 9:30


NIILO FREDRIKSON NIMITETTY EFECTE OYJ:N TOIMITUSJOHTAJAKSI

Efecte Oyj:n hallitus on nimittänyt Niilo Fredriksonin (syntynyt 1980) Efecte Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään vuoden loppuun mennessä. Fredrikson on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri erikoistumisalueinaan ohjelmistoyrityksen kansainvälistyminen ja viraali markkinointi.

Niilo Fredrikson on toiminut viimeksi Nokia Oyj:n palveluksessa, johtaen yhtiön analytiikka- ja keinoälyohjelmistojen yksikköä. Tätä ennen hän toimi Comptel Oyj:n johtoryhmässä, vastaten Intelligent Data -liiketoimintayksiköstä. Nokia osti Comptelin viime vuonna. Aiemmin Fredrikson oli yli kymmenen vuoden ajan Microsoftin palveluksessa, viimeksi Office 365 -pilvipalveluiden globaalina kumppanistrategia- ja markkinointijohtajana Redmondissa, Yhdysvalloissa. Fredrikson on toiminut myös ohjelmistoyrittäjänä Nobman Informatics ja Ch5 Finland -yhtiöissä sekä Ohjelmistoyrittäjät ry:n hallituksessa.

Fredrikson on toiminut vuodesta 2017 Efecte Oyj:n hallituksessa ja hän tuntee yhtiön tilanteen ja mahdollisuudet hyvin. Hän eroaa hallituksen jäsenyydestä samalla kun aloittaa toimitusjohtajana.

Efecten nykyinen toimitusjohtaja jatkaa yhtiön palveluksessa elokuun loppuun. Talousjohtaja Hannu Nyman toimii väliaikaisena toimitusjohtajan sijaisena, kunnes Niilo Fredrikson aloittaa tehtävässään.

Efecten hallituksen puheenjohtaja Pertti Ervi: "Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Niilon rakentamaan Efecten tulevaisuutta ja kansainvälistymistä yhtiön toimitusjohtajana. Niilon monipuolinen tausta ohjelmistoyrityksistä, pilvipalveluista ja kansainvälisistä liiketoiminnoista sopii erinomaisen hyvin Efecten seuraavan vaiheen rakentamiseen."

"Efectessä kiinnostavinta on mahdollisuus luoda kansainvälisesti merkittävää suomalaista pilvipalveluliiketoimintaa. Olen hallituksessa nähnyt yrityksen potentiaalin ja pidän pitkän tähtäimen kasvun rakentamiseen keskittyvää strategiaa oikeana.  Lähden innoissani jatkamaan Efecten kasvutarinaa toimitusjohtajan roolissa", kertoo Niilo Fredrikson

Lisätietoja

Pertti Ervi
hallituksen puheenjohtaja
Efecte Oyj
perttiervi@me.com
+33 685 839 153

Hyväksytty neuvonantaja:
Evli Pankki Oyj, puh. +358 40 579 6210

Efecte Oyj

Efecte on suomalainen ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa pilvipohjaisia palvelun- ja identiteetinhallinnan ohjelmistoja sekä niitä tukevia asiantuntijapalveluja. Ne tehostavat ja yksinkertaistavat organisaation käytössä olevien palveluiden, tietojärjestelmien sekä infrastruktuurin hallinnointia. Olemme asiakasmäärillä mitattuna yksi alan johtavista suurten, keskisuurten ja julkisten organisaatioiden ohjelmistotoimittajista Suomessa ja Pohjoismaissa. Yhtiö on perustettu vuonna 1998, ja se toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Saksassa. Efectessä työskentelee noin 100 alan ammattilaista, ja vuoden 2017 liikevaihto oli 10,6 miljoonaa euroa.

HUG#2205118