Release details

2017-07-17 07:00 CEST
  • Print
  • Share Share
en nl

ABLYNX STELT DE BENOEMING VOOR VAN MEVR HILDE WINDELS TOT NIEUW ONAFHANKELIJK BESTUURSLID

GENT, België, 17 juli 2017 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX; OTC: ABYLY] maakte vandaag bekend dat Hilde Windels zal worden benoemd als onafhankelijk niet-uitvoerend Bestuurder tijdens de komende Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders die op 18 augustus 2017 zal plaatsvinden.

Mevrouw Windels is momenteel CEO ad interim van Biocartis NV en een lid van de Raad van Bestuur van Biocartis NV, Biocartis Group NV, Erytech Pharma SA en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Ze heeft ongeveer 20 jaar ervaring in de biotechnologie met een staat van dienst inzake het uitbouwen en structureren van organisaties, private fondsenwerving, M&A, kapitaalmarkten en business- en bedrijfsstrategie. Mevrouw Windels was vanaf 2011 CFO van Biocartis NV tot ze in 2015 adjunct-CEO werd. Van 2009 tot 2011 was zij werkzaam als onafhankelijke CFO voor diverse private biotechbedrijven. Van 1999 tot 2008 was Mevr. Windels CFO en lid van de Raad van Bestuur van Devgen NV.

Dr Peter Fellner, Voorzitter, heet Mevr Windels welkom bij de Raad van Bestuur van Ablynx, en zei:

"Wij zijn zeer tevreden met de voorgestelde benoeming van Hilde Windels tot lid van de Raad van Bestuur van Ablynx. Hilde's brede industriële ervaring en haar indrukwekkende financiële expertise zullen helpen bij het sturen van de Vennootschap daar we verder blijven waarde creëren op vlak van zowel onze eigen productportefeuille als strategische samenwerkingen met farmaceutische bedrijven met behulp van ons Nanobody platform."

In een reactie op haar benoeming, voegde Mevr. Windels eraan toe:

"Ik ben zeer verheugd om deel te zullen uitmaken van Ablynx' Raad van Bestuur en om bij te dragen aan de toekomstige ontwikkelingen van de Vennootschap. Ablynx heeft ambities om een verticaal geïntegreerd farmaceutisch bedrijf te worden en ik kijk ernaar uit om mee te werken aan deze boeiende evolutie."

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 45 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS; Merck KGaA; Novartis; Novo Nordisk en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx:

Dr Edwin Moses
Gedelegeerd Bestuurder
t:   +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e:  edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t:   +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e:  lies.vanneste@ablynx.com

Volg ons op Twitter @AblynxABLX

Ablynx relaties voor media/analisten

FTI Consulting:

Julia Phillips, Brett Pollard, Mo Noonan
t:   +44 20 3727 1000
e:  ablynx@fticonsulting.com

HUG#2120361