Release details

2017-06-19 12:06 CEST
  • Print
  • Share Share

Verbeterde beveiliging en handige app voor slimme sloten dankzij Gemalto en Dessmann

Amsterdam, 19 juni 2017 Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, verzorgt de beveiliging en betrouwbare connectiviteit van het nieuwe slimslotplatform van Dessmann. De wereldwijde producent van slimme sloten en kluizen maakt voor deze nieuwe oplossing gebruik van Gemalto's Machine Identification Modules (MIM) en Secure Elements (SE), waardoor gebruikers deuren kunnen openen en vergrendelen met hun smartphone. Daarnaast kunnen ze ook een digitale sleutelbos creëren voor meerdere sloten.

De oplossing is veiliger dan traditionele sloten. Dankzij de mobiele app kunnen gebruikers op afstand virtuele reservesleutels of tijdelijke sleutels creëren en wordt het delen van woondiensten eenvoudiger. Zo kan de app registreren wie een deur onlangs geopend heeft. De app stuurt ook meteen een melding wanneer de deur wordt opengebroken en kan automatisch het ingebouwde alarm van het slot activeren.

Naar alle waarschijnlijkheid zal de markt van slimme sloten sterk groeien gedurende de volgende jaren. Volgens Transparency Market Research wordt het samengestelde jaarlijkse groeipercentage van deze markt geraamd op 18,3%, wat een aanzienlijke stijging van de marktwaarde met zich meebrengt van US$ 226,7 miljoen in 2016 naar US$ 1,01 miljard tegen 2024. Door haar stijgende levensstandaard en het grotere bewustzijn rond fysieke veiligheid en beveiliging groeit de regio Azië-Pacific snel uit tot een belangrijke markt voor de sector van slimme sloten.

Beveiliging is de kern van elke vernieuwende technologie voor slimme sloten en blijft voor ons belangrijk. Wij zijn voortdurend op zoek naar aanvullende technologieën die de beveiliging van onze producten en diensten verbeteren," zegt Zhu Zhiling, CEO van Dessmann. "Gemalto heeft het oplossingenassortiment en de expertise die we nodig hebben voor ons nieuwe slimme slot. We waren onmiddellijk overtuigd doordat Gemalto end-to-endbeveiliging kan bieden én voorbereid is op de connectiviteit van de toekomst die geoptimaliseerd is voor IoT, zoals LTE Cat. NB-IoT."

"De digitale revolutie gaat sneller dan ooit en slimme woningen worden steeds vaker gezien als de hoeksteen van verbonden leven. We verwachten dat verbonden slimme sloten weldra vanzelfsprekend zullen zijn in het dagelijkse leven van mensen," zegt Suzanne Tong-Li, Senior Vice President of Greater China and Korea for Mobiles Services and IoT bij Gemalto. "Dankzij ons volledige assortiment van beveiligde IoT-oplossingen en -diensten kunnen producenten het hoogste niveau van consumentenvertrouwen behalen, wat cruciaal is voor diensten zoals virtuele sleutels."

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord- en Zuid-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Kristel Teyras
Europa, Midden-Oosten en Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
Shintaro Suzuki
Azië-Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com
 

 
   

19_June_desmann
Jun 19, 2017

Persbericht (PDF)
Jun 19, 2017

HUG#2114045