Nokia ja Rage kehittävät langattomia pelejä WAP-puhelimiin


Nokia ilmoitti tänään aloittavansa yhteistyön tietokonepelien tuottajan ja kehittäjän Rage Softwaren kanssa. Yritykset kehittävät yhdessä langattomia pelejä WAP (Wireless Application Protocol)-puhelimiin. Nokia tuo Ragen uutuuden langattoman peliyhteisön saataville. Kuluttajat saavat pelin käyttöönsä operaattoreille tarjottavan Nokia Mobile Entertainment Service -palvelun välityksellä.

Operaattorit ja palveluntarjoajat voivat hankkia riippumattomien kehittäjien langattomien pelien valikoiman Nokia Mobile Entertainment Service -palvelukokonaisuuden kautta. Nokia Mobile Entertainment Service sisältää pelikehittäjille suunnatun ohjelman, palvelimien valvonnan ja alustan pelisovelluksille.

"WAP on pääsemässä hyvään vauhtiin, ja uskomme, että se tuo aivan uusia ulottuvuuksia peleihin. Langattoman Internetin palveluissa WAPista on tullut laajalti omaksuttu standardi, ja se on ihanteellinen väline langattomien pelien valikoiman kasvattamiseen. Liikkuvuus tuo reaaliaikaiseen viihteeseen ennenkuulumatonta lisäarvoa ja avaa pelien tuottajille huikeat tulevaisuudennäkymät", sanoi Mats Wolontis, Nokia Mobile Phonesin Suomen johtaja.

"Olemme erittäin ilahtuneita nyt alkaneesta yhteistyöstämme Nokian kanssa. Nokia on jo tehnyt paljon työtä langattoman viihteen alalla ja uskomme, että yhteistyömme tarjoaa molemmille yrityksille erinomaiset mahdollisuudet langattoman interaktiivisen viihteen kehittämiseen", sanoi Ragen toimitusjohtaja Paul Finnegan.

Viimeisen vuoden kuluessa Nokian tarjoama viihdevalikoima on kasvanut kattamaan suuren määrän langattomia pelejä, joita ovat tuottaneet huippuluokan pelikehittäjät. Näihin kuuluvat muun muassa Rage, Eidos, IO Productions, Kuju Entertainment ja Quiz Supplies. Nokian pelivalikoima tarjoaa pelaajille paljon vaihtoehtoja langattoman viihteen eri saroilta, ja Nokian tavoitteena on kasvattaa valikoimaa edelleen.

Rage, Eidos, IO Productions, Kuju Entertainment ja Quiz Supplies ovat jäseninä Forum Nokiassa, joka on langattomia sovelluksia tuottaville itsenäisille ohjelmistokehittäjille suunnattu virtuaaliyhteisö. Rekisteröityneille jäsenille on tarjolla laaja valikoima kehitystyökaluja ja kirjallista materiaalia, ja yhteisön kautta he voivat vaihtaa mielipiteitä myös muiden kehittäjien kanssa. Forum Nokia -yhteisö (www.forum.nokia.com) perustettiin vuonna 1995, ja nykyään sillä on yli 400.000 jäsentä.

Lisätietoja:

Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh. 07180 08000

www.nokia.com

Rage Software plc
Puh. +44 151 237 2200
Paul Finnegan, Managing Director
John Schorah, Deputy Managing Director
Glen O’Connell, Head of Communications

www.rage.com