Company details

Umicore

  • Print
  • Share Share

Umicore is een materiaaltechnologiegroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Advanced Materials, Precious Metals Products & Catalysts, Precious Metals Services en Zinc Specialties. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, of dat nu is voor producten voor alledaags gebruik of voor toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, technologische ontwikkelingen.
Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan het bedrijf weet dat zijn knowhow inzake materiaalkennis, scheikunde en metallurgie een verschil kan maken. Ongeveer 50 % van haar inkomsten zijn afkomstig uit, en ongeveer 80 % van haar O&O budget wordt uitgegeven aan, projecten op het vlak van ‘schone’ technologieën, zoals uitstootkatalysatoren, materialen voor herlaadbare batterijen en fotovoltaïek, brandstofcellen en recyclage.
De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en verleent diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2008 een omzet van € 9,2 miljard (inkomsten van € 2,1 miljard, metaal niet inbegrepen) en heeft op dit ogenblik ongeveer 14 000 mensen in dienst.