Release details

2019-06-13 15:42 CEST
  • Print
  • Share Share
dk en

DFDS A/S: SAMARBEJDE MED VOLVO TRUCKS OM AUTONOM TRANSPORT MELLEM LOGISTIKCENTER OG HAVNETERMINAL

INVESTOR NEWS
 

DFDS har indgået et samarbejde med Volvo Trucks om deres elektriske, forbundne og autonome lastbilstrækker Vera. Formålet er at udvikle og teste en integreret løsning til transport af gods fra et logistikcenter til en APM Terminal-havnefacilitet i Gøteborg ved brug af Vera.

Samarbejdet betyder, at Vera implementeres i praktisk anvendelse, hvor der åbnes mulighed for et forbundet system for flow af gods fra et DFDS-logistikcenter til en APM Terminal-facilitet i havnen for distribution til hele verden.

I 2018 præsenterede Volvo Trucks deres første elektriske, forbundne og autonome løsning, som er designet til gentagne opgaver i logistikcentre, fabrikker og havne. Vera er egnet til transport af store mængder gods med høj præcision over korte afstande.

"Nu har vi mulighed for at implementere Vera i et ideelt miljø og udvikle køretøjets potentiale yderligere til andre lignende operationer," siger Vice President for Autonomous Solutions i Volvo Trucks, Mikael Karlsson.

Samarbejdet med DFDS er det første trin i implementeringen af Vera til rigtige transportopgaver på foruddefinerede offentlige veje i et industriområde. 

"Vi ønsker at være på forkant med forbundet, autonom transport. Samarbejdet vil hjælpe os med at udvikle en effektiv, fleksibel og bæredygtig løsning på den lange bane til modtagelse af autonome køretøjer, der ankommer til vores porte i havneterminalerne, til gavn for vores kunder, miljøet og vores forretning," siger CEO i DFDS, Torben Carlsen.

Den autonome transportløsning bliver udviklet yderligere med hensyn til teknologi, drift og tilpasninger af infrastrukturen, inden den bliver helt funktionsdygtig. Desuden bliver der taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at leve op til samfundets krav til en sikker vej mod autonome transporter.

Fakta om Vera-projektet:

  • Opgaven består i at flytte containere fra et DFDS-logistikcenter i Gøteborg til en APM-terminal i havnen i overensstemmelse med den nødvendige kapacitet.
  • Det autonome system bliver overvåget af en operatør i et kontroltårn, som også har ansvaret for transporten.
  • Løsningen er egnet til gentagne flows med en maksimal hastighed på 40 km/t.
  • Tilpasninger af infrastrukturen er en del af implementeringen af hele transportsystemet, inklusive automatiske porte ved terminalerne.
  • Volvo Trucks og DFDS er hovedpartnere, men flere aktører er involveret i implementeringen af Veras første opgave.
  • Initiativet gennemføres med støtte fra det svenske innovationsagentur Vinnova, den svenske transportadministration og det svenske energiagentur via den strategiske køretøjsforskning og innovationsprogrammet FFI.

Torben Carlsen, CEO i DFDS, fortæller om DFDS ' rolle i Volvo Trucks' autonome transportprojekt og det stærke partnerskab, som de to virksomheder har indbyrdes: Se videoen her.

Følg Veras første opgave fra logistikcenter til havneterminal og lær mere om Volvo Trucks' autonome transportløsning: Se videoen fra Volvo Trucks' YouTube kanal her.

Kontakt
Torben Carlsen, CEO
+45 33 42 32 01

Søren Brøndholt Nielsen, IR
+45 33 42 33 59

Gert Jakobsen, Communications
+45 33 42 32 97

HUG#2246054