Release details

2018-12-12 07:00 CET
  • Print
  • Share Share
fi

Vaisala toimittaa sään- ja ilmanlaadun mittausverkon Sydneyn kouluihin Australiaan

Vaisala
Tiedote
12.12.2018

Vaisala toimittaa sään- ja ilmanlaadun mittausverkon Sydneyn kouluihin Australiaan

Vaisala, maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys, toimittaa sään- ja ilmanlaadun mittausverkon kokonaisratkaisun sisältäen myös mobiilin tiedonsiirron sekä pilvipohjaisen data-alustan (Beacon Cloud) 20 australialaiseen alakouluun Sydneyn kaupunkialueella. Anturit ja niiden data ovat avainasemassa Australian teollisuus-, innovaatio- ja tiedeministeriön rahoittamassa kansalaisprojektissa, jonka tarkoituksena on lisätä oppilaiden tieteellistä ymmärrystä kaupunkiympäristöistä.

Täysin aurinkosähköllä toimiva anturiverkko asennetaan kouluihin vuoden 2019 alkupuolella. Se on nopea toteuttaa ja helppo käyttää etenkin pilvipohjaisen tiedonkeruuratkaisun ansiosta. Tutkijat ovat kehittäneet tapoja, joilla luokat voivat hyödyntää Vaisalan ilmanlaatuantureista ja automaattisista sääasemista saatavaa dataa sekä ohjelmistoratkaisua. Hanke on kehitetty New South Walesin yliopistossa Sydneyssä, Australiassa (UNSW, Sydney).

"Oppilaat keräävät ja analysoivat laadukasta dataa, ja käyttävät sitä opiskeluun opetussuunnitelman mukaisesti. Data on myös vapaasti saatavilla verkkosivuillamme, minkä ansiosta niin oppilaat kuin suuri yleisökin voivat havainnollistaa ilmiöitä ja tutkia sää- ja ilmanlaatuolosuhteita reaaliajassa", kertoo tohtori Melissa Hart koulujen sää- ja ilmanlaatuprojektista (Schools Weather Air Quality, SWAQ). "Tarkoituksemme on kerätä tarkkaa dataa kaupunki-ilmaston ja ilmanlaadun tutkimukseen sekä samalla innostaa koululaisia kiinnostumaan tieteistä, teknologiasta, insinööritaidoista ja matematiikasta. Vaisalan anturit ovat kansainvälisesti tunnettuja luotettavuudestaan ja laadustaan, joten ne olivat luonnollinen valinta. Olimme myös hyvin vaikuttuneita yrityksen ilmapiiristä ja innostuksesta olla mukana projektissa."

"Lähes 90 % Australian väestöstä asuu kaupungeissa. Sydneyn asukasmäärän ennustetaan kasvavan 30 % seuraavan 20 vuoden aikana, ja suurinta kasvua kaavaillaan kaupungin reunamille. Nopean väestönkasvun seurauksena nämä alueet kaupungistuvat, mikä vaikuttaa niiden lämpötilaan ja ilmanlaatuun. Vaisalan antureista saatava data tarjoaa nyt ensi kertaa mahdollisuuden tehdä aikaisempaa tarkempia alueellisia analyysejä ja mallintaa sitä, miten kaupungistuminen vaikuttaa Sydneyn säähän, ilmastoon ja ilmanlaatuun", Hart jatkaa.

"Olemme ylpeinä ja innolla mukana toimittamassa kokonaisratkaisua tähän koulutusprojektiin, joka on loistoesimerkki kouluille ympäri maailmaa: se on osoitus siitä, miten tiedeopetusta voidaan kehittää yhdessä innovaatioihin ja tutkimukseen panostavien yritysten kanssa. Koululaisten lisäksi myös suuri yleisö voi datan avulla seurata olosuhteita reaaliaikaisesti joko kouluissa tai projektin verkkosivuilla, minkä lisäksi data on myös hallinnon ja kansainvälisen tiedeyhteisön saatavilla. Vaisalan anturit on helppoa ja yksinkertaista yhdistää pilvipalvelu Beacon Cloudiin, joka on loistava työkalu koululaisille ja muillekin paikallisen ilmanlaatudatan keräämiseen. Dataa voidaan tämän jälkeen hyödyntää opinnoissa tai tutkia myös reaaliaikaisesti", kuvaa Vaisalan ilmanlaatuliiketoiminnasta vastaava johtaja John Liljelund.

Lisätietoja medialle
Vaisala Media Desk
Puh. 020 619 8800, comms@vaisala.com

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys. Yli 80-vuotiseen kokemukseemme pohjaten tarjoamme asiakkaillemme luotettavia mittaratkaisuja ja palveluja paremman päätöksenteon, turvallisuuden ja tehokkuuden tueksi. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on noin 1600 ammattilaista eri puolilla maailmaa. Yhtiön A-sarjan osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki arvopaperipörssissä. vaisala.fi  twitter.com/VaisalaSuomi

HUG#2228614