Release details

2018-07-13 17:25 CEST
 • Print
 • Share Share

PhosAgro en Growthpoint Properties bij grote winnaars op de eerste rangschikking van beste managementteams uit opkomende markten in de EMEA-regio van Institutional Investor

NEW YORK, 13 juli 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- PhosAgro en Growthpoint Properties behoren tot enkele belangrijke bedrijven die bovenaan de eerste rangschikking prijken van Institutional Investor van de beste bedrijfsleiders, financieel directeurs, beleggingsrelatiebeheerders en beleggingsrelatiebedrijven in hun sector in de regio.

Meer dan 500 aankoopanalisten, vermogensbeheerders en verkooponderzoekers van bijna 300 bedrijven, die samen voor $272 miljard aan aandelen beheren in de opkomende markten van de EMEA-regio, kozen de beste bedrijfsleiders, financieel directeurs, beleggingsrelatiebeheerders en beleggingsrelatiebedrijven uit 12 sectoren.

Aankoopanalisten, geldbeheerders en verkooponderzoekers van beleggingsmaatschappijen en financiële instellingen die actief zijn in de regio noemden maximaal vier bedrijven die uitblinken op het gebied van beleggersrelaties, op basis van in totaal tien kenmerken:

 • Het hogere kader is toegankelijk
 • Het IR-team is goed geïnformeerd en gemachtigd om namens het bedrijf te spreken
 • Tijdige en voldoende financiële informatie
 • Antwoordt snel en uitvoerig op vragen
 • Constructieve (tele-/video)vergaderingen
 • Kwaliteitsvolle vergaderingen via roadshows (bij de beleggers of op het bedrijf zelf) en conferenties
 • Kwaliteitsvolle bedrijfsdocumenten en beleggersmaterialen
 • Hoogste toewijding aan bedrijfsbestuur
 • Biedt inzicht in en nuttige verslagen over ESG/SRI-maatstaven
 • Beste website

"Beleggen in de opkomende markten van de EMEA-regio is niet iedereen gegeven, want de economische en geopolitieke onzekerheden zijn slechts enkele van de vele uitdagingen", zegt Amani Korayeim, Director Sales and Product Development All-EMEA. "In de eerste enquête van Institutional Investor over de wereldwijde beleggingsgemeenschap kwam een sterke groep van bedrijven en leiders naar voren die uitmunten in het volbrengen van uitdagingen, en hun bedrijfsvisie en -strategie delen met beleggers. Het meest bemoedigende is het aantal vertegenwoordigde sectoren en landen, van Rusland tot Egypte, met een sterke aanwezigheid van olie & gas en bouw & vastgoed, wat suggereert dat de teams wel degelijk uitstekend werk verrichten wat betreft het trotseren van onzekerheid en het aantrekken van beleggers. Tot slot zal de enquête over de beste managementteams uit de opkomende markten in de EMEA-regio, bij gebrek aan een objectieve kwaliteitsmeting van de beleggersrelaties maar een steeds meer geïnstitutionaliseerde beleggersrelatiefunctie in de regio, een onafhankelijk referentiepunt vormen om de beleggersrelatiestrategie van bedrijven richting te geven en hen te blijven helpen om hun bereik te vergroten."

Enkele van de best presterende bedrijven en hun sectoren:

PhosAgro (Rusland) Chemicaliën
Growthpoint Properties (Zuid-Afrika) Bouw en vastgoed
Lenta (Rusland) Consumptiegoederen
Sberbank of Russia (Rusland) Financiën
NMC Health (Verenigde Arabische Emiraten) Gezondheidszorg en farmacuetica
El Sewedy Electric Co. (Egypte) Industrie
Severstal (Rusland) Metalen en mijnbouw
Novatek (Rusland) Olie en gas
Mondi (Zuid-Afrika) Papier en bosbouw
Yandex (Rusland) Technologie, media en telecommunicatie
Aeroflot (Rusland) Transport
CEZ (Tsjechië) Nutsvoorzieningen

Enkele van de best presterende CEO's en hun sectoren:

Christopher Griffith Anglo American Platinum (Zuid-Afrika)
Mohamed Shameel Aziz-Joosub Vodacom Group (Zuid-Afrika)
Mustafa Sani Sener TAV Havalimanlari Holding (Turkije)
Carlo Palasciano Villamagna Enel Russia (Rusland)

Enkele van de best presterende CFO's en hun sectoren:

Paul Victor Sasol (Zuid-Afrika)
Khaled Hassan Cleopatra Hospital Co. (Egypte)
Mustafa Gorkem Elverici Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari (Turkije)
Mikhail Stiskin Polyus (Rusland)
Alexey Kornya Mobile TeleSystems (Rusland)

De volledige lijst van de winnaars is te vinden op www.institutionalinvestor.com.

In totaal werden 473 bedrijven dit jaar genomineerd voor de rangschikking van beste managementteams uit opkomende markten in de EMEA-regio. 36 bedrijven scoorden hoog genoeg om de onderscheiding van 'Most Honored Company' te verdienen in de volledige sectorrankings, en 64 bedrijven kregen de 'Honored Company'-onderscheiding.

Neem voor meer informatie contact op met Amani Korayeim via amani.korayeim@institutionalinvestor.com of op het nummer + 44 207 779 8535.

Als u uw succes wil delen op uw website of in uw reclame-, communicatie- en marketingmateriaal, neem dan contact op met PARS International Corp. via de website www.ii-licensing.com

Over Institutional Investor

Institutional Investor is al 51 jaar lang een van de belangrijkste mediabedrijven ter wereld en onderscheidt zich door baanbrekende journalistiek en scherpe verslaggeving die essentiële informatie verschaft aan een wereldwijd publiek. Bovendien verricht Institutional Investor heel wat onderzoekswerk en stelt het ranglijsten op die beschouwd worden als gerenommeerde benchmarks voor de sector. Ga voor meer informatie naar institutionalinvestor.com.
HUG#2205249