Release details

2018-06-13 12:00 CEST
  • Print
  • Share Share
fi en

Silmäasema: Kuluttaja-asiamieheltä tervetullut linjaus optisen alan vähittäiskaupan markkinointiin

Silmäasema Oyj                
Lehdistötiedote                  
13.6.2018 klo 13.00

Silmäasema: Kuluttaja-asiamieheltä tervetullut linjaus optisen alan vähittäiskaupan markkinointiin

Kuluttaja-asiamies on päivittänyt optisen alan markkinointia koskevaa linjaustaan. Silmäasema on osallistunut aktiivisesti kuluttaja-asiamiehen toteuttamiin toimialan edustajien kuulemisiin ja keskusteluun linjauksen päivitykseen liittyen. Lisäksi kuluttaja-asiamies kertoo seuraavansa optisen alan markkinointia tehostetusti ja ryhtyvänsä tarvittaessa toimenpiteisiin.

Kuluttaja-asiamiehen mukaan optisen alan markkinoinnista tulee kuluttajaviranomaiselle jatkuvasti yhteydenottoja. Valituksissa todetaan muun muassa, että silmälasitarjousten sisällöstä ja rajoituksista ei ole kerrottu tarpeeksi selvästi. Kuluttaja-asiamiehen mukaan alalla on esiintynyt myös pitkiä tarjous- ja alennuskampanjoita.

Silmäasema pitää kuluttaja-asiamiehen päivitettyä linjausta sekä lisääntyvää valvontaa tervetulleena. Toimitusjohtaja Pasi Kohmon mukaan kuluttaja-asiamiehen tuoreen linjauksen vaikutuksia toimialalle, asiakkaille ja yhtiöille on kuitenkin vielä liian aikaista arvioida.

"Optisen kaupan kampanjavetoisuus ja markkinointisäännösten tulkinnanvaraisuus ovat käytännössä ohjanneet alan toimijat testaamaan säännösten rajoja. Päivitetty linjaus sekä tiukempi valvonta toteutuessaan antavat vähemmän tilaa tulkinnoille. Pidän tärkeänä, että säännöt ovat kaikille toimijoille samat ja että sääntöjen noudattamista valvotaan. Käytäntö tulee näyttämään, miten kuluttaja-asiamiehen linjaus näkyy toimialalla, mutta tällä hetkellä sitä on liian aikaista arvioida. Joka tapauksessa olisi asiakkaan etu, että esimerkiksi hinnat ilmoitettaisiin selkeästi kuten myös tarjouskampanjoiden ehdot ja rajoitukset", toteaa Silmäaseman toimitusjohtaja Pasi Kohmo.

Silmäasema on pyrkinyt jo tähänkin mennessä kertomaan kampanjoidensa sisällöt ja rajoitukset selkeästi kuluttajille. Lisäksi tarjoukset ovat pääsääntöisesti koskeneet aina kaikkia valikoimassa olevia kehyksiä ja linssityyppejä.

"Tarkistamme käytäntöjämme päivitetyn linjauksen seurauksena, mutta esimerkiksi tarjousten sisällön ja rajoitusten osalta olemme noudattaneet säädöksiä jo aiemmin. Emme myöskään ole saaneet huomautuksia viranomaisilta tarjoustemme sisällöistä. Optinen ala on kilpailtu ja jatkuva kampanjointi on ollut sen vuoksi toimialalle ominaista. Tämänkin osalta tarkastelemme toimintaamme ja tarvittaessa teemme muutoksia", Kohmo toteaa.

Kuluttaja-asiamiehen tiedote 13.6.2018: Kuluttaja-asiamies ja optinen ala torjuvat yhdessä markkinoinnin ylilyöntejä (https://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/2018/kuluttaja-asiamies-ja-optinen-ala-torjuvat-yhdessa-markkinoinnin-ylilyonteja/)

Kuluttaja-asiamiehen linjaus  (https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/toimialakohtaiset/optisen-alan-vahittaiskaupan-markkinointi/)

Lisätietoja antaa

Toimitusjohtaja Pasi Kohmo, p. 050 331 7015

Viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Tuukka Hirvonen, p. 050 416 7700

SILMÄASEMA OYJ
Viestintä

Silmäasema on kotimainen yritys, joka tarjoaa maanlaajuisesti kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut. Silmäasema on Suomen suurin yksityinen silmäleikkauksia tarjoava silmäsairaalaketju sekä toiseksi suurin optikkoketju. Silmäasema-ketjulla on 14 silmäsairaalaa ja yli 150 liikettä Suomessa sekä kymmenen myymälää Virossa. Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee noin tuhat näkemisen ja silmäterveyden ammattilaista. Silmäasema-konsernin liikevaihto oli 118,3 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja oikaistu käyttökate 11,8 miljoonaa euroa.

HUG#2199046