Release details

2018-06-07 10:49 CEST
  • Print
  • Share Share

Navigators voltooit Overname van de Belgische Gespecialiseerde Verzekeraar

STAMFORD, Conn., June 07, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- De Navigators Group, Inc. (NASDAQ:NAVG) kondigde vandaag de voltooiing aan van de overname van Bracht, Deckers & Mackelbert NV ("BDM"), een gespecialiseerd verzekeringsbureau, en haar verbonden verzekeringsmaatschappij, Assurances Continentales - Continentale Verzekeringen NV ("ASCO"). Beide ondernemingen zijn gevestigd in Antwerpen, België. Als onderdeel van de transactie nam Navigators ook Canal Re SA over, een Luxemburgse herverzekeringsmaatschappij die een volledige dochteronderneming van ASCO is. Met de toevoeging van BDM en ASCO wordt de diversificatiestrategie van Navigators bevorderd, en breidt uit naar Europese aanwezigheid in Rotterdam, Milaan, Parijs, Madrid en het huidige kantoor in Antwerpen.

Stanley A. Galanski, President en Chief Executive Officer van Navigators, verklaarde: "De transactie toont aan dat Navigators vastbesloten is om onze technische expertise en gespecialiseerde verzekeringsproducten aan meer makelaars en verzekerden in Europa te leveren en tegelijkertijd een oplossing te bieden voor Navigators om de continuïteit van de dekking voor onze verzekeringnemers te garanderen nadat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is getreden. BDM en ASCO zijn zeer geschikt voor Navigators, in grote mate omdat we complementaire culturen delen die een passie voor verzekeringsdiscipline en ervaringen met openstaande claims benadrukken."

Jos Gielen, directeur van ASCO en BDM, voegde hieraan toe: "We zijn verheugd bij Navigators te mogen aansluiten om onze klanten een nog breder portfolio van gespecialiseerde verzekeringsproducten en technische en industriële expertise met toegevoegde waarde te kunnen bieden. Naast de voordelen van de financiële kracht van Navigators zal deze transactie BDM en ASCO aanzienlijke groeikansen bieden op lokale markten in heel Europa."

De overname werd voltooid in overeenstemming met de voorwaarden van de overeenkomst voor de aankoop van aandelen die werd ondertekend op 15 december 2017, en volgt op de voldoening van alle voorwaarden tot de afronding van de overname, met inbegrip van de ontvangst van de nodige goedkeuringen van de regelgevende instanties. Navigators betaalde 35 miljoen euro in contanten als tegenprestatie voor de overname.  Aanvullende informatie over de transactie is te vinden in een Actueel Verslag op Formulier 8-K dat vandaag is ingediend bij de Securities and Exchange Commission en op de website van Navigators, navg.com, op de pagina SEC Filings, die toegankelijk is via het sectiemenu Investor Relations.

Over Navigators
De Navigators Group, Inc. (Nasdaq:NAVG) is een wereldwijde verzekeringsholding voor gespecialiseerde verzekeringsproducten.  Wij bieden verzekeringsoplossingen op maat, ontworpen om klanten te beschermen tegen de complexe risico's waarmee ze worden geconfronteerd.   Al meer dan 40 jaar heeft Navigators een waarde toegevoegd voor makelaarpartners en hun klanten - zowel bij het overnemen als bij claims - door de diepgang en kwaliteit van onze technische en industriële expertise.  Wij bedienen onder meer de maritieme, bouw, energie, milieu, professionele dienstverlening en life sciences.  Navigators, met het hoofdkantoor in Stamford, Connecticut, heeft kantoren in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië.  Ga voor meer informatie naar navg.com.

Over BDM and ASCO
BDM (bdmantwerp.be) is een van de meest gerenommeerde gespecialiseerde verzekeringsagentschappen in de Benelux-regio van België, Nederland en Luxemburg en biedt een reeks verzekeringsproducten en diensten aan in de maritieme sector en de sector van de schadeverzekering. Opgericht in 1934, onderschrijft BDM namens ASCO en een aantal andere internationale verzekeraars in georganiseerde verzekerings "pools."

ASCO (ascocontinentale.be) is een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij met een gediversifieerd portfolio van verzekeringsproducten en -diensten in de maritieme sector en de schadeverzekeringsbranche. ASCO, opgericht in 1929, werkt nauw samen met verzekeringsagent BDM, treedt op als een van de risicodragers van BDM. ASCO is ook eigenaar van Canal Re S.A (Canal Re), een Luxemburgse herverzekeringsmaatschappij die bepaalde activiteiten van ASCO herverzekert.

Dit persbericht kan "toekomstgerichte uitspraken" bevatten zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Wanneer gebruikt in deze versie, zijn de woorden "raming," ,"verwachten," "geloven" of de gelijkaardige uitdrukkingen bedoeld om dergelijke toekomstgerichte verklaringen te identificeren. De toekomstgerichte verklaringen worden afgeleid van informatie die wij momenteel hebben en veronderstellingen die wij maken. Wij kunnen niet garanderen dat de resultaten die wij verwachten zullen worden bereikt, aangezien de resultaten wezenlijk kunnen verschillen wegens bekende en onbekende risico's en onzekerheden waarmee we worden geconfronteerd. Raadpleeg de meest recente rapporten van Navigators op de formulieren 10-K en 10-Q en de andere documenten die bij de Securities and Exchange Commission zijn gedeponeerd voor een beschrijving van de zaken van Navigators en de belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op die zaken. Navigators' neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring publiekelijk bij te werken of te herzien.

Investeerders
Ciro M. DeFalco
Executive Vice President en Chief Financial Officer
cdefalco@navg.com
203-905-6343

Media 
Courtney Oldrin 
Hoofd Communicatie
coldrin@navg.com
203-905-6531

HUG#2197916