Release details

2017-10-04 07:00 CEST
  • Print
  • Share Share

Gemalto en Ledger bundelen krachten en bieden beveiligingsinfrastructuur voor cryptocurrency-activiteiten

Amsterdam - 4 oktober 2017 - Gemalto, wereldleider in digitale beveiliging, en Ledger, marktleider op het gebied van beveiligings- en infrastructuuroplossingen voor cryptocurrency- en blockchain-toepassingen starten een samenwerking om aan de vraag naar een beveiligingsinfrastructuur voor de bescherming van cryptocurrency-tegoeden te kunnen voldoen.

De samenwerking bestaat uit de integratie van het Blockchain Open Ledger Operating System (BOLOS) in het veelgebruikte Gemalto product SafeNet Hardware Security Module (HSM). Financiële instellingen kunnen daardoor binnen een veilige omgeving gebruik maken van cryptocurrencies.  Deze oplossing kent veel gebruiksmogelijkheden, waaronder de introductie van op cryptocurrencies gebaseerde investeringsproducten en het veilig beheren van cryptocurrencies.

De afgelopen jaren is de markt van cryptocurrencies aanzienlijk gegroeid. Deze markt is nu goed  voor een beurswaarde van 137 miljard dollar, tegenover 7,8 biljoen dollar in goud en 83,8 biljoen dollar voor de mondiale aandelenbeurzen (zie relevante bronnen hieronder). Daarnaast hebben verscheidene grote banken en hedgefondsen plannen aangekondigd om het gebruik van blockchain, zowel voor interne als externe doelen, te ontwikkelen en te implementeren.

Meld u aan voor het Ledger-webinar om te horen hoe op blockchain gebaseerde cryptocurrencies de wereld van betalingen en financiële dienstverlening veranderen.

Eric Larchevêque, CEO van Ledger, legt uit: 'Naarmate de marktwaarde van op blockchain gebaseerde oplossingen stijgt, neemt ook de behoefte aan bancaire beveiligingsproducten toe. Tegelijkertijd zijn financiële instellingen op zoek zijn naar gecertificeerde oplossingen specifiek gericht op hun branche. Wij willen onze klanten in de financiële sector met SafeNet HSM een unieke, veilige productlijn bieden, die is afgestemd op hun behoeftes.'

Todd Moore, Senior Vice President van Encryption Products bij Gemalto, vult aan: 'Met de juiste veiligheidsmaatregelen, ter bescherming van communicatie, apparaten en gebruikers, kan blockchain een betrouwbaar platform bieden voor partijen die nog geen bestaand netwerk hebben om efficiënt en transparant zaken te doen. Naast de markt voor financiële dienstverlening werken wij ook met Ledger samen om BOLOS op te nemen in het beveiligingselement van diverse andere apparaten om een zo hoog mogelijk beveiligingsniveau te bewerkstelligen voor onder andere slimme energietoepassingen, domotica of wearables.'

Klanten kunnen het beleid rondom account gebaseerde digitale handtekeningen aanpassen, om zo de veiligheidseisen voor het authentiseren van transacties te verhogen. De oplossing ondersteunt ook het gebruik van op blockchain gebaseerde slimme contracten, die zelf ondertekend en zelf uitgevoerd worden. Vanwege de besparing in zowel kosten als tijd, vereenvoudigt een beveiligde blockchain-oplossing de contractmanagementprocessen van de organisatie.

Blockchain is een disruptieve nieuwe technologie die het mogelijk maakt transacties via onderlinge netwerken uit te voeren door op te treden als een gedeeld grootboek dat iedere betrokken partij directe transactiebevoegdheid geeft. Blockchain maakt snellere, meer efficiënte transactie- en afwikkelingsprocessen mogelijk.

Daarnaast is blockchain een ideaal model om de schaalbaarheidsproblemen, in het geval van een algehele invoering van IoT, op te vangen. De enorme hoeveelheid communicatie en data, die door IoT-apparaten gegenereerd worden, eist dat transacties minder overzichtelijk zijn. Blockchain lost dit probleem op. Door de beproefde beveiligingstechnologie te combineren met een gedecentraliseerd systeem voor IoT-netwerken wordt zowel efficiëntie, privacy, als zekerheid rondom de identiteit van de gebruiker en transactie geboden. Zo ontstaat er een veilige offline manier van opslag om diefstal of identiteitsfraude tegen te gaan.

Relevante bronnen

Meer informatie

Over Gemalto
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.
Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Over Ledger
Ledger is opgericht in 2014 en is leider op het gebied van beveiligings- en infrastructuuroplossingen voor cryptocurrency- en blockchain-toepassingen. Op haar hoofdkantoren te Parijs, Vierzon en San Francisco werkt Ledger met een team van 60 professionals, dat een verscheidenheid aan producten en diensten ontwikkelt ter bescherming van de cryptocurrency-tegoeden van zowel particulieren als bedrijven - waaronder de Ledger hardware wallet-serie, die al in 165 landen op de markt is.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.ledger.fr, of volg @LedgerHQ op Twitter.

Vrijwaring
De informatie in dit document is geen juridisch of beleggingsadvies en is niet bedoeld als een aanbeveling voor het kopen of verkopen van cryptocurrencies. Ledger SAS en alle andere bedrijven die in dit document worden genoemd zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen voortvloeiend uit het vertrouwen op een mening of verklaring die hierin is opgenomen, en evenmin voor eventuele omissies.

Meer informatie
Marcommit
Pauline van Die
gemaltoidp@marcommit.nl
035-5822730 

HUG#2139239