Release details

2017-03-20 18:00 CET
  • Print
  • Share Share

Solvay koopt voor 15 jaar alle hernieuwbare energiecertificaten van 71,4 MW zonnepark in de Verenigde Staten

Brussel, 20 maart 2017 --- Solvay heeft een overeenkomst gesloten om 15 jaar lang alle hernieuwbare energiecertificaten (RECs*) te kopen van het grootste zonnepark dat in South Carolina (SC), Verenigde Staten, zal worden gebouwd. Hiermee onderstreept de Groep zijn wereldwijde engagement voor duurzaamheid.

De overeenkomst met Moffett Solar 1, een dochteronderneming van Dominion Resources, Inc., draagt bij aan de doelstelling van Solvay om de koolstofintensiteit van zijn activiteiten met 40 procent te verminderen tegen 2025. De Groep komt bovendien tegemoet aan de groeiende vraag van klanten naar producten vervaardigd door middel van hernieuwbare energie.

Het 71,4 megawatt zonnepark "Solvay Solar Energy-Jasper County, SC" zal ongeveer zeven keer groter zijn dan de tweede grootste in werking zijnde zonne-installatie in South Carolina. Het park zal naar verwacht eind 2017 voltooid zijn.

"Deze nieuwe overeenkomst zal bijdragen aan de vermindering van onze CO2 intensiteit, één van de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen van Solvay. Het maakt de ontwikkeling van extra hernieuwbare energiecapaciteit mogelijk in een regio waar we sterk aanwezig zijn en we komen beter tegemoet aan de verwachtingen die onze klanten hebben ten aanzien van duurzaamheid," zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay.

In het zuidoosten van de Verenigde Staten heeft Solvay negen geävanceerde materialen en chemiefabrieken verspreid over drie staten. Solvay stelt meer dan 6 700 mensen te werk in meer dan 50 vestigingen in heel Noord-Amerika.

* Renewable energy certificates (RECs) worden uitgegeven wanneer één megawatt-uur (MWh) elektriciteit wordt opgewekt op basis van een hernieuwbare energiebron en geleverd aan het elektriciteitsnet.

       VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een multi-gespecialiseerd chemisch bedrijf, toegewijd aan het ontwikkelen van chemie die belangrijke maatschappelijke uitdagingen aanpakt. Solvay innoveert en gaat partnerschappen aan met klanten in diverse wereldwijde eindmarkten. Zijn producten en oplossingen worden gebruikt in vliegtuigen, auto's, smart devices, medische hulpmiddelen, batterijen, in mineralen- en oliewinning, en in nog vele andere toepassingen die duurzaamheid bevorderen. Zijn lichtgewicht materialen dragen bij aan schonere mobiliteit, zijn formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen en zijn chemicaliën verbeteren de lucht- en waterkwaliteit. Solvay heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en ongeveer 27 000 medewerkers in 58 landen. De pro forma netto-omzet bedroeg € 10,9 miljard in 2016, met 90% uit activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde Staten worden zijn aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1-ADR-programma.

Caroline Jacobs Kimberly Stewart Jodi Allen Geoffroy Raskin Bisser Alexandrov
Media Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations Investor Relations
+32 2 264 1530 +32 2 264 3694 +1 9733573283 +32 2 264 1540 +32 2 264 3687
HUG#2088734