Release details

2017-02-01 07:00 CET
  • Print
  • Share Share

34 leden van Bridge Alliance krijgen toegang tot Gemalto's on demand connectiviteit op IoT toestellen voor de industrie en voor consumenten

Amsterdam, 1 februari 2017 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, werd uitgekozen als leverancier van zijn on-demand connectiviteit-oplossing (ODC) aan Bridge Alliance. Bridge Alliance is een partnerschap van 34 vooraanstaande mobiele netwerkoperatoren (MNO's) in de regio Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Afrika dat meer dan 800 miljoen klanten vertegenwoordigt. Als Gemalto's on-demand connectiviteit-oplossing wordt gecombineerd met ingebedde simkaarten (eSIM) betekent dat het einde van de logistieke uitdagingen die gekoppeld zijn aan online connectiviteit leveren in verschillende regio's voor fabrikanten van Internet of Things-toestellen (IoT) en IoT-dienstverleners.

Dankzij het inschrijvingsbeheer op afstand kunnen gebruikers gemakkelijk verbinding maken met elke aangesloten netwerkoperator van Bridge Alliance, waardoor hun toestellen onmiddellijk verbonden zijn met het internet en ze hun mobiele abonnementen moeiteloos kunnen beheren. Deze oplossing is compatibel met GSMA's ingebedde SIM M2M-specificaties voor industriële IoT-toepassingen en GSMA's ingebedde SIM-specificaties voor consumententoestellen.

IoT is een van de snelst groeiende markten van vandaag. Volgens de prognoses van IHS Markit voor 2016 zullen er in 2017 wereldwijd 20 miljard IoT-toestellen in gebruik zijn. Dit aantal zal toenemen tot 30 miljard in 2020, en in 2025 tot 75 miljard*. Er doet zich tevens een marktverandering voor van uiterst gespecialiseerde toestellen naar IoT-toestellen die niet sectorgebonden zijn, met als voorbeeld de verbonden gloeilampen die kunnen worden gebruikt in verschillende sectoren.

"Onze focus bestaat erin klanten naadloze connectiviteitsdiensten van wereldklasse aan te bieden op IoT-toestellen, zowel voor de industrie als voor de consumenten," zegt Eileen Tan, Chief Executive Officer bij Bridge Alliance. "Dankzij ons partnerschap met Gemalto kunnen we de draadloze levering van connectiviteitsdiensten automatiseren om te voldoen aan de hoge eisen van onze klanten."

"IoT is de ruggengraat van veel nieuwe trends en technologieën, zoals Industrie 4.0 en Big Data", zegt Sashidhar Thothadri, Vice President of Sales, South Asia & Japan bij Gemalto. "We kijken ernaar uit een echt flexibele manier aan te bieden om verbinding te maken met elk IoT-toestel naarmate de interesse groeit, gaande van verbonden wagens tot wearables en andere industriële M2M-toepassingen - en dat in een uitgestrekt gebied, dankzij de ledennetwerken die aangesloten zijn bij Bridge Alliance."

*Bron: IoT Platforms-Enabling the Internet of Things, IHS Markit

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2015 van € 3,1 miljard en met klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45 personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com of volg @gemalto op Twitter.

Mediacontactpersonen Gemalto:

Philippe Benitez
North America
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Peggy Edoire
Europa en GOS
+33 4 42 36 45 40
peggy.edoire@gemalto.com
Vivian Liang
Groot-China
+86 1059373046
vivian.liang@gemalto.com
 

Ernesto Haikewitsch
Latijns-Amerika
+55 11 5105 9220
ernesto.haikewitsch@gemalto.com
 

Kristel Teyras
Midden-Oosten en Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
 

Shintaro Suzuki
Azië-Pacific
+65 6317 8266  
shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

HUG#2075003